ЦЕНТРАЛНИ ВГРАДЕНИ ВАКУУМНИ ПРАХОПОЧИСТВАЩИ СИСТЕМИ

ЦЕНТРАЛНИ ВГРАДЕНИ ВАКУУМНИ ПРАХОПОЧИСТВАЩИ СИСТЕМИ

Продукцията PUZER се произвежда във Финландия. PUZER е европейскии продукт, основаващ се на уникални рационални технически решения, демонстриращ високи показатели за енергоефективност и компактност.

Puzer Bg

Puzer Bg (Пуцер Бг) работи на българския пазар от 2005 година.

Kлючовите компетенции на фирмата са проектирането, доставката, монтажа и обслужването на централни вакуумни системи за почистване от прах (CVCS).

Мисията на фирмата е да внася чистота, здраве и комфорт във всеки дом. Ние се стараем да допринесем за подобряването на качеството на живот на нашите клиенти и за повишаване стандартите за чистота.

Цялата продукция, предлагана от компанията, отговаря на високите стандарти на европейските инженерни решения за строителство.

Вградената прахосмукачка PUZER е в основата на здравословните условия на труд и обитаване. Човекът е обграден от редица фактори, влияещи негативно на жизненните условия в дома и местоработата. Такъв фактор е битовият прах, неизменен спътник на човека. В него се съдържат най-различни частици, в това число, епителни клетки, акари и остатъци от техните жизнени функции, канцерогени и др. Централната прахосмукачка puzer може значително да намали негативното влияние на този фактор.

Puzer Bg (Пуцер Бг) предлага и централни прахосмукачки за вграждане SACH ( www.sach.bg ).

Спрете рециркулацията на праха

Обикновените преносими прахосмукачки, дори тези с аквафилтър, допринасят за рециркулацията на праха в почистваното помещение. Помислете, колко време след последното чистене ви се налага отново да бършете прах от предметите в стаята? Колкото е по-мощна прахосмукачката, толкова по-силна турбуленция създава тя и толкова повече прах се вдига във въздуха по време на чистенето, заедно с микропраха, който преминава и през прахосмукачката. Този прах не може да бъде събран и вие, след почистването, с часове дишате вдигнатия във въздуха прах, преминалите през филтъра екскременти и люспи от акарите. Вградената прахосмукачка puzer спира рециркулацията на праха по време на чистене и намалява количеството прах във въздуха на помещението със 70%, тъй като не завихря въздуха в зоната на почистване, а преминалият през нея въздух се изхвърля навън. За професионално почистване на хотели, офис сгради и големи производственни помещения най-подходяща е системата Puzer Pro.

Основни елементи на системата в къща.

1. Централен вакуумен агрегат - функционалното сърце на системата. Разполага се на подходящо място, като например, в гаража или сутерена, на балкона, в килера и пр.
2. Тръбна мрежа вкопана в стените, свързваща вакуумния агрегат с клапан – розетките.
3. Клапан - розетки, разположени така, че с маркуча да се достигат всички повърности за почистване. Стартирането на системата се извършва автоматично след присъединяване на маркуча към клапан – розетката.
4. Почистващ комплект - състои се от маркуч (с дължина от 8 до 12 м), телескопическа приставка, разнообразни почистващи приставки, поставка за маркуча. В модела Puzer Aino се предлага набор, позволяващ регулирането на мощността на всмукване.
5. Предварителен сепаратор за почистване на пепел, вода, мокър сняг, строителни дребни отпадъци и др.
6. Изпускателен клапан - извежда очистения въздух навън, а не го връща обратно в помещението, както е при обикновените прахосмукачки, което със сигурност се отразява благотворно на чистотата на въздуха вътре в помещението.
7. Подов клапан (вакуум лопатка) - използва се за събиране на дребен боклук, например, при входните врати, в кухнята. Трябва само да се подметат до него пясъкът или трохите и да се отвори с крак клапана.