Всичко за избора на туристическа ютия

Публикувано на 30/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 17 772 пъти

Много често пътуванията в командировка или на почивка са обвързани с неудобството да нямаме ютия под ръка, с която да поддържаме дрехите си свежи и изгладени. Като идеалното решение на този проблем се появява именно туристическата ютия, която доказва, че понякога качественото гладене и компактният дизайн поемат на път ръка за ръка. Вижте всички важни детайли, на които да обърнете внимание при избора на подобен уред, а за всякакви трудности, свързани с ремонта у дома, поискайте професионален съвет от специалистите на MaistorPlus!


За да предпазите ютията от надраскване, я съхранявайте в отделна торбичка

Това е правило, което мнозина научават едва след като случайно повредят туристическата си ютия и е време да я заменят с нова. Спестете си подобни излишни разходи, като съхранявате своята в отделна торбичка, която често върви в комплект с уреда при закупуването му. Това до голяма степен ще я предпази от надраскване и други повреди дори при евентуално невнимателно пренасяне на багажа ви.

Виж още: Добрите кухненски помощници: електрическите роботи


Някои туристически ютии имат опция и за сухо гладене

Макар все по-рядко да прибягваме до него, сухото гладене си остава безспорно успешен метод за справяне с гънките по копринените дрехи, затова е добре да съществува като опция и при туристическата ви ютия. Оптималното решение е да изберете уред, който съчетава възможностите на гладенето с и без пара, като предлага и различни програми, подходящи дори за много фини материи.

Виж още: Кварцови кухненски плотове - стилни и практични


Туристическа ютия с алуминиева плоча - защо не?

Гладещата повърхност на туристическата ютия е ключът към перфектно изпънатите дрехи, затова й обърнете специално внимание. В миналото ютиите с изцяло алуминиеви плочи бяха доста разпространени, но днес алуминиевата основа често е обвита с тефлоново или керамично покритие, което да предпазва гладещата повърхност от надраскване. И макар изразът "плоча с незалепващо покритие" да звучи достатъчно надеждно, все пак поискайте повече информация за материала, от който е създадена тя.


Невероятните предимства на туристическата парна ютия

Туристическата парна ютия е евтина, удобна и ще се погрижи за всякакви неправилни ръбове по дрехите ви със завидна бързина. Уловката при нейното използване е подбора на подходящ режим спрямо материята за гладене, който да осигури необходимата температура и количество пара. Вертикалната пара пък ви дава възможност да гладите дрехите си докато са още на закачалката без да правите компромис с крайния резултат.


Иновация в гладенето - преносима вертикална парна ютия

Достойна алтернатива на традиционната туристическа ютия е именно преносимата вертикална парна ютия. Както подсказва името й, тя работи на принципа на вертикалното гладене, като съчетава удобен дизайн и изключителна лекота, което я прави подходяща и за пътуване. Принципът й на действие пък прави ненужно използването на дъска за гладене, а това от своя страна улеснява значително грижата за дрехите ни.


Доказано добро решение е ютията с плоча от неръждаема стомана

Неръждаемата стомана неминуемо ще направи туристическата ви ютия малко по-тежка, но пък гарантира бързо и качествено гладене. Подобно покритие се чисти лесно и е устойчиво на надраскване, но пък туристическите ютии с гладеща повърхност от инокс загряват и изстиват сравнително по-бавно.


С какво подобен уред може да ни бъде полезен?

Източник

Туристическата ютия е ваш незаменим помощник по време на пътуване по работа или пък на почивка. Тя е малък и удобен уред, който гарантира, че дрехите ви ще бъдат прилежно изгладени дори, когато сте на път. Най-голямото й предимство в сравнение с обикновената ютия е нейният компактен размер, който я прави задължителен елемент от багажа на всеки по-суетен пътешественик!

Виж още: 15 функционални и модерни сокоизтисквачки


За какви допълнителни екстри да гледаме?

Препоръчително е турстическата ви ютия да има вграден термостат, както и да разполага със светлинен индикатор за по-голямо удобство при работата с нея. Работата й с две стойности на електрическо напрежение ще я направят използваема от почти всяка точка на света, а мощността на различните модели е 800-1000 W.


Лека и удобна туристическа ютия, побираща се и в най-малкия куфар

Този уред има компактни размери и съвременен дизайн, който често позволява прибиране на дръжката към тялото на ютията, така че тя да взима възможно най-малко място в куфара ви. Присъщата й лекота пък я прави изключително полезна при пътуване със самолет, когато често трудно се вмъкваме в ограниченията за теглото на преносимия багаж. Технологичното развитие пък е на път да изравни мощността й с тази на обикновената ютия, така че скромните й размери да не отнемат от комфорта при гладене.


Полезни съвети за бързо и лесно гладене

Запомнете, че за правилната употреба на уреда е предпоставка за зашеметяващи резултати, затова винаги започвайте да гладите първо по-фините материи (като коприна), като поетапно повишавате температурата, преминавайки към памук например. Друго важно условие за перфектно изгладени дрехи е да ги оставите да изстинат на закачалката до около час преди да ги приберете в гардероба. Още много подобни хитрини и полезни съвети пък можете да получите от нашите опитни специалисти! За целта направете безплатна заявка и разгледайте техните профили, оферти и репутация в MaistorPlus!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта